TIEDOTE 12.3.2020
Keminmaan kunta    .
Sivistyspalvelut

SIVISTYSPALVELUIDEN TOIMINTAOHJEET KORONAVIRUKSEN VARALTA

Koronaviruksen leviämiseen varautuminen etenee varhaiskasvatuksessa, kouluissa, vapaa-aikapalveluissa ja kirjastossa. Seuraamme valtakunnallisten ja paikallisten viranomaisten ohjeistuksia ja noudatamme niitä. Olemme saaneet Opetushallitukselta lisäohjeita. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Ajankohtaista koronaviruksesta CONVID-19 –sivulta löytyy päivitetyt tiedot tilanteesta ja toimintaohjeet.

Ensimmäisessä tiedotteessamme olevien asioiden lisäksi Keminmaan sivistyspalvelut ohjeistaa varhaiskasvatusta sekä koulutus-, vapaa-aika- ja kirjastopalveluita ja huoltajia seuraavasti toistaiseksi:

1.     Sivistyspalveluissa ei tehdä koulutus- tai muita matkoja Meri-Lapin alueen ulkopuolelle. Tämä koskee myös henkilökunnan koulutuksia ja yhteisreissuja. Vierailijaryhmiä ei oteta vastaan alueen ulkopuolelta.

2.     Leirikoulut ja luokkaretket kielletään.

3.     Koulut, päiväkodit, vapaa-aikapalvelut ja kirjasto eivät järjestä yhteistapahtumia eivätkä osallistu yhteistapahtumiin pois lukien ylioppilaskirjoituksia.

4.     Oppilaille myönnetään vapaata huoltajien pyynnöstä, vaikkei lapsi olisikaan sairas tai häntä ei olisi määrätty karanteeniin. Rehtori tai opettaja myöntää luvan tilapäiseen poissaoloon erityisestä syystä. Opettaja voi turvautua päätöksenteossa esimerkiksi oman koulun terveydenhuollon ammattilaisiin. Opettaja antaa oppilaalle tehtäviä poissaolon ajaksi.

5.     Karanteenitilanteessa koulut antavat tehtäviä Wilmaan tai Googleen tai muulle sähköiselle alustalle.

6.     Huoltajien tulee seurata Wilman tiedotteita ja viestejä. Muutenkin ollaan normaalisi vuorovaikutuksessa Wilman välityksellä.

7.     Sairastumistapauksissa toimitaan THL:n ja viranomaisten ohjeiden mukaan. Palvelupuhelin koronavirustiedusteluihin 040 825 1072.

Tiedotamme teitä tarvittaessa lisää koronavirukseen ja varautumiseen liittyvistä asioista.

Keminmaan sivistyspalveluiden puolesta
Hannele Matinlassi